Kuchnia polskaKuchnia ormiańska

Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym (3szt.)

Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami w sosie pomidorowym (3szt.)

Zupa gulaszowa z pieczywem

Flaczki wołowe z pieczywem

Barszcz z krokietem mięsnym
• barszcz czerwony
• krokiet z farszem mięsnym (2szt.)

Barszcz z krokietem vege
• barszcz czerwony
• krokiet z farszem z kapustą i pieczarkami (2szt.)

Barszcz z pasztecikami mięsnymi
• barszcz czerwony
• paszteciki drożdżowe nadziewane mięsem (2szt.)

Barszcz z pasztecikami vege
• barszcz czerwony
• paszteciki drożdżowe nadziewane kapustą i pieczarkami (2szt.)

Szynka wieprzowa duszona w sosie własnym
• kluski śląskie
• buraczki

Filet z kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem
• ryż z czarnuszką
• świeża sałatka

Tolma wołowa z pomidorami
• tolma (gołąbki z wołowiną zawijane w liście winogron)
• dip z kefiru i czosnku

Naleśniki z grillowanym mięsem
• dip z kefiru i czosnku

Haszlama wołowa
• Wołowina gotowana w białym winie z warzywami

Haszlama barania
• baranina gotowana w piwie z warzywami

Ryż po ormiańsku z wołowiną
• wołowina
• ryż po ormiańsku
• suszone owoce

Qyufta wołowa z pilaw
(szaszłyki z mięsa mielonego z dodatkiem orientalnych przypraw)
• pilaw (ryż z warzywami)