Kuchnia polskaKuchnia ormiańska
Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym (3szt.)
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami w sosie pomidorowym (3szt.)
Zupa gulaszowa z pieczywem
Flaczki wołowe z pieczywem
Barszcz z krokietem mięsnym

• barszcz czerwony
• krokiet z farszem mięsnym (2szt.)

Barszcz z krokietem vege

• barszcz czerwony
• krokiet z farszem z kapustą i pieczarkami (2szt.)

Barszcz z pasztecikami mięsnymi

• barszcz czerwony
• paszteciki drożdżowe nadziewane mięsem (2szt.)

Barszcz z pasztecikami vege

• barszcz czerwony
• paszteciki drożdżowe nadziewane kapustą i pieczarkami (2szt.)

Szynka wieprzowa duszona w sosie własnym

• kluski śląskie
• buraczki

Filet z kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem

• ryż z czarnuszką
• świeża sałatka

Tolma wołowa z pomidorami

• tolma (gołąbki z wołowiną zawijane w liście winogron)
• dip z kefiru i czosnku

Naleśniki z grillowanym mięsem

• dip z kefiru i czosnku

Haszlama wołowa

• Wołowina gotowana w białym winie z warzywami

Haszlama barania

• baranina gotowana w piwie z warzywami

Ryż po ormiańsku z wołowiną

• wołowina
• ryż po ormiańsku
• suszone owoce

Qyufta wołowa z pilaw

(szaszłyki z mięsa mielonego z dodatkiem orientalnych przypraw)
• pilaw (ryż z warzywami)